משלוח חינם בקניה מעל 600 ש"ח
שלום אורח   התחבר
דף הביתמאמריםכיצד נשקה את הגינה הכל עניין של תשומת לב

כיצד נשקה את הגינה? הכל עניין של תשומת לב

מתי להשקות את הצמחים? איך להשקות את הצמחים? הכל עניין של תשומת לב
מאת מערכת האתר

חבר ​ש​עבד בקיץ באחת מהמשתלות הגדולות בארץ​, סיפר שבעל המשתלה היה דואג שעובדיו החדשים יעבירו את השבועיים הראשונים בלי לעשות שום דבר מלבד השקיית צמחים. כך לימד את הצוות שלו כיצד להשקות צמח כראוי, הבעלים הבטיח את בריאותם וחיוניותם של צמחי המשתלה. הוא גם השתמש בתקופת חניכה זו כדי לזהות את העובדים הטובים ביותר: אלו ששמו לב.

בכל הנוגע להשקיה, אין כללים קשוחים או מהירים. התייחסות ספציפית לסוג הצמח, האדמה, מזג האוויר, הזמן בשנה ועוד משתנים. למרבה המזל, קל להבין מה לעשות - אפילו למתבגר ביום קיץ חם. רק צריך לבדוק את האדמה.

שיטת העבודה במשתלה, היא להרים כל עציץ לפני ההשקיה. עם הזמן אתה לומד עד כמה צריך העציץ להיות כבד כך שהקרקע שבתוכו לחה היטב. אם העציץ לא מספיק כבד, צריך להשקות לאט עד שכל האדמה בעציץ לחה וזליגת המים מהתחתית מסתיימת. ואז יש להרים שוב את העציץ כדי לבדוק שהוא מרגיש נכון.

הדרך הטובה ביותר להשקות
להשקיה אין ערך אם המים זורמים בחלקו החיצוני של כדור השורש ומותירים את השורשים בליבת הצמח יבשים. זה יכול לקרות אם אתה משקה מהר מדי או משקה עם יותר מדי מים בבת אחת. השקיה איטית יותר בדרך כלל יעילה יותר. המפתח הוא להבטיח שהמים יגיעו לאזור השורש - בין אם ​מדובר בשתילים,​ ​צמחי בית, שורה של עגבניות או שיחים ועצים צמאים.
אינכם יכולים להשתמש ב"מבחן ההרמה" בגינה, בנוף פתוח, אך תוכלו להשתמש בחיישן לחות קרקע כדי לבדוק אם הגיע הזמן להשקות. לבדיקה מעמיקה, דחפו את החיישן לאדמה ליד הצמח ומשכו אותו כדי לראות כיצד הקרקע נראית. אם הוא מרגיש לח עד לעומק של 15-30 ס"מ, אנחנו במצב טוב. אם יבש, הוסיפו מים!

שישה טיפים להשקיית הגינה שלכם
  • התמקדו באזור השורש - זכרו כי השורשים הם הזקוקים לגישה למים, לא ​העלים. הרטבת העלווה היא בזבוז מים ועלולה לקדם התפשטות מחלות.
  • מים רק בעת הצורך - מחשבי השקיה אוטומטיים להשקיה שימושיים במיוחד; רק הקפ​י​ד​ו​ לצפות במזג האוויר​- ל​שנות את התדירות ​בימי שרב או ​כאשר יורדים גשמים.​ עודף מים יכול להזיק לצמחים לא פחות מאשר מעט מדי.
  • השקו עמוק ויסודי -  במדשאות ובצמחים חד שנתיים השורשים מתרכזים ב- 15 ס"מ העליונים של האדמה; בצמחים רב שנתיים, שיחים ועצים, מדובר ב- 30 ס"מ העליונים. באדמה כבדה, ייתכן שיחלפו שעות עד שיגיעו מים עד לעומק 15-30 ס"מ. השתמשו באצבע או בכף כדי לבדוק את ההתקדמות.
  • מים בבוקר - אם העלים עדיין לחים מהטל, תנו להם להתייבש. למחלות צמחים, הרבה יותר קשה להשיג דריסת רגל כשהעלווה יבשה.
  • תיחוח וריסוק האדמה - מפחית את הנגר מהשטח העליון ומאט את האידוי.
  • השתמשו בכלי הנכון - להשקיה יעילה באזור השורש, השתמשו במערכת השקיה בטפטוף השיטה המדויקת ביותר.